Krzysztof Matuszkiewicz - Head Chef  / na zdjęciu /


Grzegorz Wąsik - Pastry Chef


Kuchnia NOWOPOLSKA

Każda z odsłon naszego menu à la carte to nowy Projekt dopasowany do pory roku. Dumni z naszej tradycji kulinarnej, jesteśmy otwarci na to, co jeszcze nieodkryte. Zgłębiamy najstarsze dostępne przepisy i definiujemy je na nowo, wykorzystując nowoczesne techniki oraz wpływy innych kuchni. W ten sposób tworzymy kuchnię nowopolską, dostarczając naszym gościom niezapomnianych wrażeń kulinarnych. 



Projekt JESIEŃ


PRZYSTAWKI


wołowina | sardynka | kurki | musztarda | żółtko / 34 zł

śledź | burak | enoki | mięta | orzech* | kura / 26 zł

kopytka | czosnek | bazylia | jabłko | chili | burak / 26 zł


ZUPY


consommé | borowik | boczniak mikołajowy | kaczka | tymianek / 18 zł

bulion wędzony | kapusta kiszona | wieprzowina | ziemniak | koper / 18 zł

dynia | orzech* | feta | kiełki* | oliwa | kokos / 16 zł


DANIA GŁÓWNE


kaczka | topinambur | brukselka | orzech* | kaczy wywar / 62 zł

comber jagnięcy | seler | śliwka | drożdże | mleko | demi-glace / 78 zł

łosoś Label Rouge | dynia | bulion pomidorowy | grzyby* | kukurydza | cytryna / 52 zł

policzek wołowy | ziemniak | pikle* | masło | owoce leśne | porto / 42 zł

pierogi | dynia | soczewica | kasza bulgur | napar  z leśnych owocow | jarmuż / 34 zł


DESERY


dynia | pestki dyni | owies | czarny bez / 19 zł

jagoda | prosecco / 23 zł


MENU DEGUSTACYJNE


5 dań / 140 zł

7 dań / 170 zł

9 dań / 210 zł


SELEKCJA SERÓW / 15 zł / osoba


* Dobór orzechów, grzybów oraz piklowanych warzyw może być różny w zależności od dostępności danych składników. Personel udzieli Państwu informacji o ewentualnych alergenach występujących w daniach. Na życzenie szef kuchni  przygotuje danie specjalne.